lördag 15 maj 2010

Snickarverkstad

Idag har det varit snickar verkstad på torpet. Vaknade aldeles för tidigt idag igen av ljus och fågelsång. Lyckades somna om en timme till innan jag gav upp och gick upp.

Fortsatte snickra på skåpet i köket. Det tar ett tag när man ska ut i ladan och leta efter virket man kommer på att man behöver. Det är kul att man kan återanvända det som ligger!
Nu har skåpet fått hyllor, panel och lister. Det enda som återstår är att såga, fila, slipa kanterna så att de blir bra så man kan sätta in dörrarna. Efter det är det bara lite färg som behövs.

Efter lunch var det dags för en lite tur till civilisationen. Det blev en tur till Jula och Biltema i Gävle för inköp av vattenpump och lite annat smått och gott. Pumpen får vi koppla in när vi fått köket på plats igen efter el-dragningen som sker nästa vecka. En blandare till köksbänken är också ett måste ;-)


Väl tillbaka sken solen för mycket för innomhusarbete så jag tog mig för att byta locket på brunnen. Återigen med virke från ladan. Imorgon blir det en tur till Bullerbacken för att "piffa" inför visningen och för att ta med ett lass med saker upp till Kallmuren.

3 kommentarer:

  1. team lusaka är grymt imponerade!!!

    SvaraRadera
  2. Det ser verkligen bra ut, både skåpet och brunnslocket. Skönt att brunnslocket blev fixat, för det verkade vara riktigt murket.

    Bra dagsverke med andra ord! Känn dig nöjd :)

    SvaraRadera
  3. Det händer grejer hos er, kolla gärna in hos www.neonela.se. Där finns rostfria blandare och kampanj just nu. Kanske är något som passa er.
    Hälsningar / ela

    SvaraRadera