torsdag 18 mars 2010

Working holiday IIX



Dagen började med att vi fick torka upp en halv dunk vatten ur bakluckan på bilen....tack och lov hade det inte läckt så mycket. Vi fick smälta lite snö för att kunna blanda till tapetklistret som vi använde till att lappa ihop väggarna nere kammaren. Vi fick starta med att skära upp alla bubblor och ta bort överflödig papp och sedan sätta nya lappar över och släta till.
Efter väggarna var det dags för en tredje strykning av golvet. Sedan blev det ärtsoppa på verandan, ingen punsch dock.Det började töa ordentligt idag och snön har rasat från taken. På baksidan drog snön med sig stegen som ligger på taket som inte var riktigt fastskruvad. Det blev en tur upp på taket för att skruva fast stegen riktigt så att sotaren kan komma upp och laga murstocken så snart snön har smält bort.Efter takklättringen och en liten tur upp på vinden lappade vi ihop panelen på verandan för att slippa se isoleringen sticka ut.Det blev en del skarvande men det ska inte vara så länge. Efter att ha pratat med grannarna nere i byn fick vi reda på att huset inte haft veranda utan bara en trapp. På sikt ska vi sätta in dubbeldörrarna vi köpte förra året och bygga en trappa och kanske ett litet tak.
Innan dess får vi göra en insats på el-fronten. Idag känns dragningen lite farlig!Efter att köksgolvet fått sig en andra strykning gick vi upp på övervåningen för att påminna oss om att vi inte har så mycket kvar att göra. Där uppe ska det bara såpskuras och möbleras.

Kaminen som står i sovrummet ska flyttas ned till kammaren och på sikt ersättas av ett fynd från ladan. Fast först måste den putsas upp lite.

1 kommentar: