söndag 26 december 2010

Planering

Vi hade lite funderingar över att titta till Kallmuren över julhelgen när vi ändå var uppe i Norberg och firade jul. Tyvärr insåg vi att snödjupet gjorde det lite svårt att ta sig upp till huset.



Med inspiration från den fina boken vi fick i julklapp och lite bildretuchering gav ett par olika alternativ till nytt utseende på verandan.

För som det ser ut nu kan det inte riktigt vara!
En centrerad dörr med fönster på var sida och ljusinsläpp ovan eller bara en dörr med ljusinsläpp är de alternativen som ligger bäst till.
En dörr från sidan skulle kanske inte heller vara så dumt....

eller kanske ingen veranda alls?

4 kommentarer:

  1. Nu är jag ju inte direkt känd för mitt estetiska sinne men mitt praktiska får tala :-), men verandan tycker jag absolut ska vara kvar och då föredrar jag varianten med en dörr på sidan i 1:a hand, dörr med ljusinsläpp i 2:a hand och centrerad dörr i 3:e hand. Men det är enbart ur exteriör synpunkt. Det ska ju funka på insidan oxå, och även om jag sett bilderna så är det inte riktigt samma sak som att vara där live. Bra ljus är A&O. Och en annan aspekt, vilket vädersträck har verandan och från vilket håll blåser/regnar det oftast?
    Mycket att ta hänsyn till, men det vet ni ju redan, så glöm inte magkänslan.
    // Madde

    SvaraRadera
  2. verandan skall bör väll vara kvar då det blir en extra hall för kängor mm, dubbel dörrarna med enbart ljusinsläpp ovanifrån dvs alternativ två, tycker jag är det mest tilltalande alternativet, borde även ge mest effektiv förvaringsmöjligheter på insidan.

    SvaraRadera
  3. Jag tycker absolut att verandan ska vara kvar. Blir så trångt med skorna annars ;)
    Kan tycka att dörr på sidan tilltalar mej mest estetiskt, men jag undrar hur det blir för det sluttar ju ganska mycket där? Om inte den så tycker jag förslag nummer ett med fönster även på sidan, ljus är bra!!! Kram kram

    SvaraRadera
  4. Har också en enkelstuga med två hela våningar och en äldre glasveranda som jag tycker passar bra till huset. Om du mailar mig så kan du få en bild! torlunda@home.se

    SvaraRadera